Erdal: Öncelikle Atom-C senin tanıyabilirmiyiz,bize kendinden bahsedermisin?
Atomc: 89 yılı doğumluyumAslen Yunanistan/Selanik göçmeni olmamıza rağmen İstanbulda hayata gözleirmi açtım
19 senedir Küçükçekmece Halkalıda yaşıyorumAdım Mert 5 senedir aktif olarak Rap müzik yaşantımı sürdürüyorum bu 5 yılın son 3 senesi
Taz Production & Sistem Clan çatısı altındayım
Erdal: Sahne adıyla Atomc bu isim nereden geliyor?
Atomc: Çok aradığım bir isim değil ama küçüklükten takılan bi lakap Atom bana ordan geliyo parçalarımda Atom-C yazsada genelde çevremdekiler
telahaffuz ederken Atom diyerek ederler
Erdal: Peki atomc isimi ato-mc vb gibi karışıklılar oluyor mu çünkü değişik bir birleşim?
Atomc: Ato MC , Atom Mc , Atomik bu tarz söylemeye çabalayanlar var ve lakin bu tamamen insanların yetersiz yabancıl dil ve gramer bilgisizliğinden
kaynaklanıyorİngilizceden gelen Master of Ceremony kelimesenin Mc olarak kısaltılmasını biz biraz kombine ettik açıkçasıtabi insanların mc'yi mik
diyerek nasıl okuduklarını henüz anlamış değilimDaha açıklayıcı olsun diyerek Atomc'yi Atom-C olarak ayırdıkSon Harf olan C'nin okunuşu
Yabancı Dillerde olduğu gibi "Si"Şeklinde
Erdal: Mert KUBAT yani atomc müziğe nasıl başladı bununla ilgili bilgi alabilirmiyiz?
Atomc: 2003 yılında Hiphop Kültürüyle tanıştım ve tanıştığım ilk gün yazmaya başladımNasıl olduı bilmiyorum ama sanırım 2004 yılı filandı bir gün
kendimi Bilgisayar başında kayıt almaya çalışırken buldumO Günden sonra daha fazla üretime geçtim amatör olarakİşlerin bu derece büyüyüceğini
Tahmin etmiyordum ama daha iyi sözler yazmaya başladığımı hissettiğimde dahada kaliteli kayıtlar alma çabasına düştüm
2007 de Studyo Sistemde Kayıtlara başladım derken Taz Production Menajerliği altında Çalışmalarıma başladım ve o zamanlar yeni kurulmakta olan
Sistem Clan'a dahil oldumŞu anda Taz Production bünyesinde Taz(menajerim),Yorki,dEdE,Ebol a,Anaconda,Crash aka Umut,Edim,Burak'la beraber
yolluma devam etkemkteyim
Erdal: Rap müizk dinlemeden önce ne tür müzik dinlerdin yada dinlermiydin?
Atomc: Her tarz dinlerdim ama hiç birisi beni kendine çekemediTaki ilk kez bi parçada özgürlüğümün simgesi olan küfürleri duyana kadar
Erdal: Rap müzik yapmaya başladığında ilk yaptığın parçayı hatırlıyormsuun-neler hissettin-ne amaçlıyordun?
Atomc: Kesinlikle Hatırlamıyorum
Erdal: O gün ile bu gün arasında istediğin yere geldin mi?
Atomc: Henüz Pek bir yere geldiğimi düşünmüyorumAma güzel,Hatırı sayılır rakamlara ulaşmış bir kitleye kendimi dinletebilip kanıtladığımı düşünüyor ve biliyorum
en azından aldığım tepkiler bana bunu düşündürttürüyorDaha fazlasını bekleyenlere ilerleyen zamanlarda kesinlikle bir Yerlere geiceğimizin garantisini
şimdiden verebilirim
Erdal: Sözlerini ilk yazdığında ne üzerine yazmıştın teması neydi?
Atomc: Az önceki ilk parça sorusunda dediğim gibi hatırlamıyorum ama büyük ihtimalle Siyasal olması lazım
Erdal: Lise yıllarında başladın rap müziğe bu ne gibi zorluklar sunuyordu sana ve ne gibi fedakarlıkalr yapdın?
Atomc: Çalışmak yerine sokakta hiphop kovalamak ve bunun bana getirdiği parasızlıkla baya bi hırçınlaştım aynı zamanda Üniversteyi kazanmama rağmen
(Tekstil Müh)biliyorum delilik ama okumayı reddettim çünkü o sıralar benim için daha önemli bişey olan 1underground albümümü çıkarma hırsıydı
Erdal: Daha sonra taz production var tabiki sistem clana katılmadan önce kimler nasıl çalışıyordun yani bir başka grubda mı yer aldın?
Atomc: Kuruculuğunu yaptığım 2 gurup,Karantina ve Guardian Crew 'le çalıştım ama daha sonra anlaşmazlklardan dolayı dağıttık gurubu ve bu gün taz production dayım
Erdal: Taz production ile çalışmaya başladıgında nasıl bir dönüm noktası oldu senin için?
Atomc: İlk Taz'la yani abim sayılan menajerimin yanına gittiğimde görüşmeye tamam dedim buldum işte burda rap yapıcam demedim tabiki:=) zamanla
tanıdık birbirimizi ve kaliteli bişeyler çıkarıpta onun meyvelerini yediğimde o bahsettiğin dönüm noktasını farkeder oldumAma 1 milyon dolar kazanmadan
bir dönüm noktası olucağını sanmıyorumMalum Undergroundda hala para yok
Erdal: Senin çeşitli etkinliklerde göryoruz bunlardan unutamadaıgın hatırası olan bir etkinlik var mı?
Atomc: Kesinlikle Kırklarelide sahneye çıktığım festivalDinleyenlerin Yaş ortalaması 30-70 arasıydı herkes şaşkın şaşkın bol giyimli yaratıklara bakıyordu(bize)
Erdal: Geride bıraktıgın 2 EP ve 2 Single albümde ne gibi tepkiler aldın?
Atomc: Dediğim gibi istediğim kitleye bi nevi ulaştım bu kadarı hayaldi ama çıkarttığım albümlerde pek tarzımı ortaya koymadım
insanları neler etkiler düşüncelerini tetikledim ve öyle yazdım diyebilirim şarkıları3single ve 3ep albümümde yani sıradaki 5, ve 6,albümlerde
gerçekten daha derin temaları işliyicem ve vokallerde belki tanımıyıcak bazı kişiler beni
Erdal: Yaş itibariyle senin şuan başka bir sorun mu desek gurur mu senin için hangisi uygun olur bilemiyoruz
askerlik ile bir yoklama geldi mi? Durumlar ne?
Atomc: Askerlik Kağıdım ulaştı şu anda 2010'da vatan görevidir değip yola koyulucaz bakalımÇoğu arkadaşım açık öğretim filan oku yırt desede
kesinlikle gitmek istiyorum ve Allah ömür verirse gidicem İnşAllah
Erdal: Şuan ne gibi projeleriniz var Sistem clan olarak Ayrıca kendi 3 EP albümün çıkma hazırlıgında ve bir video klip bizleri bekliyor sanırsam bunlar ne durumda?
Atomc: 1 den fazla video klip çekme projemiz var ve bunun içinde yeterli oranda gereksinimlerimiz hazırÇok güzel şeyler gelicek3ep albümün öncesi single çıkıcak şu anda
görünürde o var diyebilriim açıkçası
Erdal: Kısa bir süre önce biten herkesin eleştirdiği rapstar yarışması hakkında ne düşünüyorsun?
Atomc: Geçen zamanda Sagopa Kajmerin bi yanıtı olmuştu bu soruya"Rap'i aroma yaptık halka sunduk" bu cümlenin devamını getirirdim ama
boyuma bakmadan boyumdan büyük abilerimize saygısızlık yapmak istememDaha sağlam bir konsept olsaydı belki güzel şeyler olurdu
Erdal: Son olarak seni bize söylemek istediğin bir şeyler var
Atomc: Türkiyede büyük bir rap müzik dinleyici kitlesi var ve umarım bu artarArtarken sadece insanların emeklerine saygı duyulup dinlensinler
gerçekten dinlenmek çok önemli bir şey o emektar hakkında bir fikire sahip olmak,eleştirmek güzel bir şeyve gerçekten dinlerseniz
bu gün piyasada sağlam dediğimiz boş insanların yerinde hakeden çok insanlar olucaktır buna emin olunBiz piyasada az çok isim yaptıysak
kesinlikle dinlendiğimiz içindir orda burda diss atıp insnaları karalayarak değilSadece Dinleyin TÜRKÇE RAP için
Erdal: Forumİndirorg Ailesine söylemek istediğin bir şey var mı?
Atomc: Bu Söyleşiyi bana bahşettiğiniz için Sonsuz teşekkürler ederim Saygı Sevgiyle ve Türkçe Rap'le kalınTeşekkürler
Forumİndirorg Ailesi olarak Atomc'nin bu yoğun işleri arasında bu röportaj için bize ayırdığı vakit için teşekülerimizi iletiriz
Ayrıca Atomc'ye ve tüm sistem clan ailesine Forumİndirorg olarak her zaman arkalarında olduğumuzu belirtir ve sonsuz başarılar dileriz